Roland írta,
14 óra 36 perckor,
Túrázás témakörben.
Közel félévnyi kihagyás után sikerült ismét motor nyergébe pattannom. A 2009-es szezonnyitó gurulásra februárban, az isten háta mögötti Húsvét-szigeten került sor, egy bérelt Yamaha TTR 250 kormánya mögött.

Bár az első néhány kanyarban még rendkívül furcsa volt a hatalmas első kerék és a gyermekkorom óta nem tapasztalt vázgeometria, a végére sikerült egész jól összebarátkozni a gépezettel. Útitársammal, Ancsival a parányi sziget aszfaltozott és vöröshomokos útjait egyaránt bejártuk, sőt, egy Csendes-óceáni csobbanás kedvéért még focilabdányi kövek között is lavíroztunk a motorral (visszafelé már vért izzadtam, de ez mellékes).

Háttérben a Csendes-óceán.
A távolban tizenöt moai figyel.
Általában sárgászöld, kopár tájon motoroztunk. Szerencsére volt kanyar bőven.

A Yamaha TTR 250 gond nélkül állta a sarat.
A nyeregbe pattanva kicsit viharvert műszerfal fogadott.
A szezonnyitó motorozást egy eukaliptusz-erdőben fejeztük be.
Forrás: Milestone.hu

Egynapos túránk során fél tanknyi benzint füstöltünk el, kezdetnek ez pont elég volt. A Húsvét-szigeten egyébként motorozás közben nem kötelező a bukósisak viselete, így rajtunk kívül más nem nagyon gurult kupakkal a fején. Pedig a helyiek nem akárhogy kenték: a sziget egyetlen falvának határán kívül ritkán jött szembe motor úgy, hogy mindkét kereke érintette volna az aszfaltot. Soha jobb szezonnyitót, én azt mondom!Hozzászólások

Erre a cikkre olvasói visszajelzés még nem érkezett.
Ha mondandód van...

Tagként kell belépned ahhoz, hogy hozzászólhass a bloghoz.